O dăm jos pe Gabriela Firea, dar pe cine punem în loc?

De când am început acțiunea de strângere de semnături pentru demiterea Gabrielei Firea, am tot fost întrebați de diverse persoane, evident neliniștite, lucruri de genul: ”Bun, o dăm jos pe Firea, dar pe cine punem în loc? De unde avem garanția că va veni cineva mai breaz? Pe cine vreți să susțineți? Spuneți-ne, cu nume și prenume!”.

Îngrijorările de acest gen ne arată ce proastă părere au unii bucureșteni despre bucureșteni. Chiar credem că nu există o persoană mai bine pregătită să administreze o capitală cu un buget de un miliard de euro, decât tovarășa Firea? Chiar nu pot oferi partidele politice actuale niște candidați cu o biografie profesională relevantă, oameni bine pregătiți a căror misiune prioritară să fie binele bucureștenilor și nu banii pentru partid?

Nu avem ce nume să dăm în locul Gabrielei Firea în acest moment, dar cu siguranță că după ce va fi demisă partidele se vor gândi temeinic când vor propune candidați. Fiindcă vor ști că dacă propun neisprăviți, nu va fi bine. Puterea nu e la ei, e la noi, iar dacă până acum am fost nepăsători, acum nu mai suntem. Mișcările de stradă din ultima vreme arată o societate civilă dornică să se implice, oameni care nu mai stau deoparte în vreme ce țara e dusă de râpă de către politicieni iresponsabili.

Acțiunea noastră restabilește adevărul relației între alegători și primari. Îi alegem să facă treabă pentru  noi şi vedem rapid dacă fac sau nu ce s-au angajat în campania electorală. Noi suntem angajatorii, ei angajaţii; noi îi plătim pe ei, nu invers. Iar dacă nu-şi fac treaba, avem instrumentul referendumului pentru a-i demite. Motive avem deja prea multe, vezi comunicatul de presă și pagina cu motivele.

Odată reluate alegerile pentru primării, vom susține nu nume sau partide, ci oameni cu proiecte. Vrem să creem o platformă de dezbateri astfel încât, toți cei care au dorința și competența să-și poată expune soluțiile la problemele Bucureștiului. Credem că avem dreptul la spitale decente, la trafic fluent, la aer respirabil, la o capitală civilizată. Și suntem siguri că se vor găsi, printre milioanele de bucureșteni, câțiva cetățeni capabili să fie primari în București. Pe ei îi vom sprijini și fiecare dintre noi se poate gândi la cineva  cunoscut care  are putea fi  primar, și la profilul ideal al primarilor noștri. Așteptăm idei și propuneri din partea voastră.

Toți cei care vor să se implice în demersul nostru o pot face prin  voluntariat sau donații și alăturându-se grupului ”București Fără Ei – Susținători”.

Comentarii