Primăria Capitalei ne refuză dreptul de a strânge semnături la cort

Pe data de 18.05.2017 am trimis  Primăriei Capitalei o notificare prin care informam cu privire la instalarea cortului nostru pentru strângerea de semnături în vederea organizării referendumurilor de demitere a primarilor. Baza legală a solicitării noastre este Legea 215/2001 privind administrația publică locală.

Primăria Capitalei ne-a răspuns cu un aviz negativ. E adevărat că legislația nu prevede clar o modalitate pentru strângerea de semnături în vederea referendumului de demitere,  dar așa cum s-a instituit practica strângerii semnăturilor in campanii electorale sau civice, demersul nostru putea fi asimilat cu ușurință unor astfel de acțiuni. Am invocat ca bază legală, de asemenea, Constituția și Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

Considerăm că  răspunsul primăriei reprezintă un abuz. Era de așteptat că nu ne vor lăsa să acționăm liber și democratic și că se vor prevala de vidul legislativ, dar campania continuă și ne vom adresa justiției pe cale civilă și penală. Așteptăm alături de noi orice avocat care vrea să susțină campania, fiindcă nu vom da înapoi.

În București se pot desfășura o sumedenie de paranghelii și festivaluri cu iz electoral, dar voința bucureștenilor nu e liberă să  se exprime.  Actuala putere uită că România e încă o democrație și nu Turkmenistan, deși se pare că acolo dorește să ne ducă.

Într-un fel sau altul, vom fi prezenți  în Piața Unirii,  miercuri 07 iunie, la ora 9 dimineața, în vederea strângerii de semnături. Campania va începe, fie că vrea sau nu tovarășa Firea.

Pe toți cei care vor să ne susțină  îi rugăm  să o facă, fie prin voluntariat, fie prin donații.  Nu ne vom opri!

Vă așteptăm și pe grupul de facebook București Fără Ei – Susținători

 

Mai jos găsiți refuzul primăriei și cererea inițială.

Refuz Referendum demitere Firea

 

Notificare referendum demitere Gabriela Firea

3 comentarii la “Primăria Capitalei ne refuză dreptul de a strânge semnături la cort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *